joostvanmoll

Joost van Moll


Joost van MollBeeldend kunstenaar en docent beeldend

Joost van Moll is beeldend kunstenaar en docent beeldend. Hij woont en werkt in Nijmegen. Het werk van Joost is onder te verdelen in vrij werk en werk in opdracht. Daarnaast geeft Joost les aan zijn cursisten vanuit zijn eigen atelierruimte aan de Waterstraat. Een uitgebreid cv van Joost vindt u onderaan deze pagina.Vrij werk

Het beeldend werk van Joost bestaat uit schilderijen, tekeningen, aquarellen, foto’s en 3 dimensionaal.
Hij haalt zijn inspiratie uit verschillende bronnen: de innerlijke wereld en die daar buiten. De waarneming, de herinnering, de verbeelding, de ontmoeting, natuur, muziek en kunst spelen een rol bij het ontstaan van het werk.

Een bijzondere kenmerk van het werk is het fijn afgestemd kleurgebruik. De in lagen aangebrachte kleuren werken ruimtelijk, het beeld ademt sfeer en heeft een eigen dynamiek. Het werk spreekt tot de verbeelding en is bijzonder veelzijdig uitgevoerd. Hiervoor hanteert Joost de meest uiteenlopende technieken en mengvormen. Hij werkt met acryl en olieverf op doek en paneel, aquarel soft- en oliepastel, dikke kleurpotloden, houtskool-krijt en potlood op papier. Met fotografie en digitale beeldbewerking zoekt hij naar andere mogelijkheden om uiting te geven aan de waarnemening en de verbeelding.
Hout en stenen uit de natuur zijn een andere bron van inspiratie. Joost bewerkt deze en combineert de materialen met elkaar of assembleert deze met metaal tot onder andere gezichten en figuren.


Opdrachten

Wil je een schilderij, een tekening, een toegepast ontwerp voor een bijzondere gelegenheid of een cadeau laten maken door een beeldend kunstenaar? Je kunt al jouw idee├źn en wensen naar voren brengen. Denk hierbij aan: Voor wie en waarvoor is het bestemd? Op welke locatie komt het kunstwerk? Welke afmetingen zijn hiervoor geschikt? Welk teken- of schildertechnieken en materialen hebben de voorkeur? Welke kleuren spreken jou of de ontvanger aan?

Joost verbindt persoonlijke benadering, stijl en ervaring aan de inbreng van de opdrachtgever. Hij vindt het spannend en inspirerend om in dit speelveld tot iets heel nieuws te komen. Jij bepaalt de koers aan de hand van schetsontwerpen. De voortgang van het proces en de prijs wordt inzichtelijk omschreven. Alles in dienst van het optimale eindresultaat.

Interesse in de mens, natuur en de ruimtelijke werking zijn naast kleurgevoel, sfeer en expressie specifieke eigenschappen van zijn werk. Ze dragen bij aan dit unieke kunstwerk.